Техника

Емто декор студио се занимава с матиране, гравиране и релефна обработка на стъкла чрез пясъчноструйна обработка. („Eмто декор студио” не извършва гравиране с киселина, нито машинно или лазерно).Емто декор студио изработва ръчно гравирани , резбовани стъкла и стъклопис за интериорни стъклени врати , входни врати, душкабини , огледала , стъклени паравани , прозорци, стъклени маси, стъклени стенни пана, стъклени табели, стъклени преградни стени и още много други.
Техники:
  Матиране: Повърхностно ,равномерно гравиране на стъклото до получаване на равен не прозрачен тон, който може да бъде допълнително оцветен със специални бои за матирани повърхности , които защитават от пръстови отпечатъци и помагат за по-лесната поддръжка на стъклото. Матираната повърхност може и да се третира с препарат(фиксатор), който защитава от пръстови отпечатъци и също помага за по-лесната поддръжка на стъклото.
Тази техника се прилага върху всички видове  дебелини на  стъклото (2мм,4мм,6мм,8мм.и др.), както и върху закалено стъкло.
  Видове матиране: негативно , позитивно, контурно, двустранно.
  Светлосянка: При тази техника се матира неравномерно стъклената повърхност за да се постигне илюзията за обем и пластичност в иначе двуизмерната повърхност.
Тази техника се прилага върху всички видове  дебелини на стъклото (2мм,4мм,6мм,8мм.и др.), както и върху закалено стъкло.
  Видове:
3Д гравиране: Дълбоко гравиране на различна дълбочина в стъклото , което предава обем и пластичност на дизайна.
Тази техника се прилага върху стъкло с дебелина поне 6мм, готово закалено стъкло не може да се използва.
Стъклото трябва първо да се гравира дълбоко и след това да се закали.