Душ кабини Паравани

  • Стъклени паравани от ЕМТО декор студио
  •  В ЕМТО ДЕКОР СТУДИО ще намерите най-доброто решение за вашия интериор.
  •  Индивидуални проекти по поръчка и размери.
  • Работим на територията на цяла България. 
  • Изработка и монтаж.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Контакти

Все по-търсен продукт са съвременните стъклени душ кабини паравани за баня. Те се оказват необходими в ежедневието ни, защото много ни улесняват. Често в модерните жилища е избиран практичният подход банята и тоалетната да се обединят в едно помещение. В тези случаи обаче ако не разполагаме със стъклени душ кабини паравани за баня, се мокри цялото помещение при взимане на кратък ежедневен душ. Въпреки че става дума за мокро помещение, не е препоръчително то да бъде толкова мокро през цялото време, защото прекалената влага е вредна за нас, а и може да доведе до появата на мухъл.

Много трудоемко и времеемко е обаче след всеки душ да подсушаваме цялата баня. Затова уместно е да се спрем на покупката на стъклени душ кабини паравани за баня – те ще ни улеснят осезаемо в ежедневните ни задължения по почистване и подсушаване на цялата баня. Освен това модерните стъклени душ кабини паравани за баня могат да бъдат и едно красиво допълнение към интериора на нашата баня. В този материал става дума за предимствата и недостатъците на различните материали, от които се изработват стъклени паравани за баня, както и за техния естетичен външен вид.

Виж повече

Защо да предпочетем стъклени душ кабини паравани за баня пред завеси за баня?

Параван за баня
Стъклен параван за баня

Сред неопровержимите плюсове на съвременните стъклени душ кабини паравани за баня е лесното им почистване. Не може да се каже същото обаче за завесите за баня, които бързо се замърсяват, а трудно се почистват – възможно е дори да започнат да се покриват с мухъл и това налага подмяната им с нов продукт. За разлика от завесите за баня, модерните стъклени душ кабини за баня не биха мухлясали, а почистването им е изключително лесно и се извършва с най-обикновена памучна кърпа – със или без препарат.

Друго предимство на модерните стъклени душ кабини паравани за баня е, че те изглеждат много по-добре от завесите за баня. Трудно е да се постигне естетичен интериор, ако около душа ни виси най-обикновена мокра завеса. Сдобивайки се със стъклени паравани за баня ние всъщност подобряваме цялостния външен вид на банята си. В допълнение към това съвременните стъклени душ кабини за баня могат да се декорират по всякакъв начин в зависимост от предпочитанията на клиента. По този начин в банята може да се внесе свежест, стил и дори екстравагантност чрез новите стъклени паравани за баня.

Стъклени душ кабини паравани за баня от закалено стъкло

Закаленото стъкло е материалът, от който най-често се изработват стъклени Паравани за баня. Закаленото стъкло се нарича още темперирано, защото именно чрез рязка промяна в температурата се постига неговата закаленост. Сред предимствата на този материал за изработка на стъклени паравани за баня е голямата му издръжливост. Трудно се поддават на счупване стъклени паравани за баня от закалено стъкло, а ако все пак това се случи, закаленото стъкло се пръсва на ситни парченца, които не са толкова опасни, колкото едрите остри парчета, които оставя след себе си счупеното обикновено стъкло. Слабо място на тези стъклени паравани за баня от закалено стъкло са ръпчетата, с които трябва да се внимава, но които обикновено са добре обезопасени при изработката на продукта.

Стъклени паравани за баня 2
Стъклени паравани за баня от ЕМТО Декор

Ако държим интериорът на банята ни да е безупречен, можем да го допълним със стъклени Паравани за баня, които са декорирани красиво – матирани, гравирани, фасетирани и т. н. В тези случаи е нужно стъклото, от което се изработват стъклени паравани за баня, първо да се декорира, а след това да се закали.

Дебелина на стъклото  

На пазара се предлагат стъкла с цел изработка на стъклени душ кабини паравани за баня с най-различни дебелини, като стандартните са осем милиметра. Според нуждите на всеки отделен клиент, избиращ стъклени душ кабини паравани за баня, дебелината на стъклото може да варира. Изработват се стъклени паравани за баня с дебелина два, четири, шест, осем и дванадесет милиметра, а може да се изработят и с различна дебелина чрез индивидуален проект.

Невинаги е препоръчително обаче да се спираме на стъклени паравани за баня, които са прекалено тънки и леки. Това е така, защото обикновено по-дебелите стъклени паравани за баня са с по-стабилни конструкции. Прекалено дебелите стъклени паравани за баня пък може да се окажат неудобни за ежедневна употреба заради своята по-голяма тежест.

Оптималната дебелина за стъклени паравани за баня е осем сантиметра и поради още една причина. За да се декорира красиво и професионално стъклото, при повечето техники е необходима дебелина на стъклото поне шест милиметра или повече. При прекалено тънките стъклени паравани за баня е възможно да не се получи успешно декорацията.

Матирани стъклени душ кабини паравани за баня

Матираните стъклени паравани за баня са широко разпространени и търсени не само за обществени бани и тоалетни, но и за дома. Много практични се оказват матираните стъклени паравани за баня, тъй като имат висока степен на покривност. Освен това матираните стъклени паравани за баня могат да бъдат и стилно декорирани по избор на клиента или според готовите модели. Модерните матирани стъклени паравани за баня се почистват лесно, а матирането е приложимо върху стъкла с всякаква дебелина.

Стъклени паравани за баня със светлосенки

Така наречените светлосенки, приложими върху различни видове стъкла с различни дебелини, включително и върху стъклени паравани за баня, представляват всъщност неравномерно матиране на повърхността на стъклото. Чрез такова неравномерно матиране се получават изящни изображения върху новите стъклени паравани за баня, като те могат да изглеждат и обемни (3D), сякаш изрисувани със светлосенки.

Душ кабини Паравани, декор студио Emto
Стъклен параван за баня

Различните приложения на матирането на стъкло го правят винаги актуално и търсено. Матираните или неравномерно матираните (с цел да се получи образ) стъклени паравани за баня са ефектен завършек на всяка баня, а стила избираме самите ние. Това ще направи банята ни не само красива, но и уникална.

Гравирани стъклени душ кабини паравани за баня

Гравирането на стъклени паравани за баня вече е възможно и достъпно. Възползвайки се от тази услуга, можем да направим банята си истински стилна и красива по свой вкус. При модерните гравирани стъклени паравани за баня се прилага така нареченото 3D гравиране, което прави образите дълбоки, реалистични и много ефектни. Гравираните стъклени паравани за баня са оригинално допълнение за всяка баня, като завършват естетичния ѝ външен вид с вкус. За да бъдат гравирани успешно и професионално обаче новите ни стъклени паравани за баня, те трябва да са дебели поне шест милиметра.

Защо да предпочетем стъклени паравани за баня пред завеси за баня?

Стъклени паравани за баня от закалено стъкло

Дебелина на стъклото на новите стъклени паравани за баня

Матирани стъклени душ кабини паравани за баня

Стъклени душ кабини паравани за баня със светлосенки

Гравирани стъклени душ кабини паравани за баня