Огледала

 • Създаваме най-уникалните и неповторими огледала. 
 •  В ЕМТО ДЕКОР СТУДИО ще намерите най-доброто решение за вашия интериор.
 •  Индивидуални проекти по поръчка и размери.
 • Работим на територията на цяла България. 
 • Изработка и монтаж.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Контакти

Огледала

Огледалата са отражение на всичко, което ни заобикаля, но те могат да бъдат и като истинско украшение направени така, че да разчупват сивото ни ежедневие.

Мнозина навярно знаят, че огледалата се изработват от стъкло, което е покрито с тънак слой метал или само от метал. Според формата си огледалата биват – плоски, вдлъбнати, изпъкнали, сферични, цилиндрични и др. Историята ни казва, че първите малки огледала, които са били от сребро, мед или бронз са датирали от Бронзовия век.По-късно хората се научили да изработват огледала от стъкло чрез нанасяне на задната страна на тънка стъклена пластинка на тънък слой от сребро, злато или калай. Най-голяма известност придобили прочутите венециански огледала, които били толкова скъпи, че френските аристократи понякога продавали цели имения, за да си ги купят. Днес огледалата се използват не само за да ни служат да се оглеждаме в тях, но и да бъдат едно истинско бижу в интериора ни.

Виж повече

 

Огледалата в бита

Първите огледала били създадени от хората за наблюдение на собствената им външност, по подобие на отражението в спокойна водна повърхност.

В днешно време големи огледала се използват широко в  интериора, за да създадат илюзия за пространство, особено в неголеми помещения. Тази традиция е възникнала още през Средновековието, след като във Франция се появила техническата възможност за изработка на големи по размер огледала, но не така разорително скъпи като венецианските.

Декоративни огледала

Огледала 1- по портчка
Декоративни огледала

Те добавят нотка лукс и елегантност към почти всяка стая във вашия дом. Декоративните  огледала са огледала с атрактивни рамки или с атрактивен дизайн предлагащи стилна алтернатива на стандартните огледала. В ЕМТО ДЕКОР СТУДИО предлагаме широка гама от декоративни огледала за стена, които се предлагат в различни форми, размери и дизайн. Нашите декоративни огледала за стена са проектирани да се вписват безпроблемно във всеки домашен декор, както традиционен, модерен така и в ретро стила.

 

Огледала по форма

Огледала 2- изрязани
Огледала по форма

Огледалата в интериора могат да бъдат най-различна форма. В днешно време вече могат да се избират от всякакви форми, могат да бъдат така изрязани, че да имате единствени и неповторимо огледала. Различната формата добавя един различен стил, вече не е задължително огледалата да бъдат в рамка. Понякога е достатъчно да заложите на  самата ФОРМА .

 

Огледала с цвят

Огледала 3- рози
Огледала с цвят

В допълнение към формата декоративните огледала могат да бъдат декорирани и в най различни цветове, по този начин обикновените огледала се превръщат в истинско бижу. Направени така, че да изглеждат удивително красиви те наистина допринасят в интериора различна визия. Допълват стила създават уют , красота и топлина.

 

Осветени огледала

Огледала 4- красиви
Осветени огледала

Когато огледалата бъдат осветени или направени така, че да светят, те допринасят за още повече светлина в помещението особено, когато то е без прозорци. Най-често осветени огледала се слагат в бани, в коридори, но осветени огледала могат да се сложат и на всякъде без значение дали има или няма прозорци. Всичко е въпрос на вкус. Може да се ползва LED осветление също така и RGB за по голям ефект – зависи от предпочитанията

Различни видове огледала

Можете да проектирате персонализирани огледала за вашия дом, които са функционални, декоративни или и двете.

Ето начини да включете различни видове огледала

 • Подобрете естествената светлина — Огледалата, поставени директно срещу светъл прозорец, ще отразяват светлината в цялата стая.
 • Разширете размера на стаята — Големите видове огледала, като огледало от пода до тавана, вървят добре във всекидневните, защото създават илюзията за повече пространство.
 • Добавете уникален декор — изрязаните по поръчка огледала във входа или коридора ще привлекат вниманието на вашите гости веднага щом влязат в дома ви.
 • Увеличаване на функционалността — Вдлъбнатите огледала са идеални за вашата баня, тъй като те ще подобрят рутиният ви грим или бръснене , като отразяват уголемен образ на лицето.
 • Акцентирайте върху мебел — окачването на огледало над мантията или дивана ще привлече вниманието към тези зони и ще създаде фокусна точка за стаята.

Функционалност на огледалата

В различните пространства огледалата придават различен акцент, затова не е лошо да имаме в предвид когато слагаме огледала в затворени помещения, къде точно да стоят.

 • Огледална стена: Добавете дълбочина към вашия коридор и го направете да изглежда много по-дълъг с огледало. Хубавата рамка придава елегантност и артистичност.
 • Огледала за спалнята: Отразяват естествената светлина от вашите прозорци и лампи – използвани най-често, за да се виждате всеки ден, преди денят ви да започне.
 • Огледален гръб: Акцентирайте върху вашата кухня със светлина и пространство с огледален гръб.
 • Изящни огледала: Тези декоративни огледала персонализират камини, табла и трапезарии като елементи за декорация.
 • Светещи огледала: Светещите огледала помагат, като осветяват помещението  – чудесно за този тъмен ъгъл на стаята.
 • Огледала в цял ръст: Тези огледала ви помагат да се огледате от главата до петите. Някои огледала от пода до тавана се вписват добре на по-големи гардероби.
 • Огледала в рамки: Огледалата за баня и други декоративни огледала се открояват като произведения на изкуството с персонализирана рамка.
 • Персонализирани огледални плотове: Подчертайте, холните маси и други с персонализирани предмети с огледален плот

огледалата в бита

декоративни огледала

огледала по форма

огледала с цвят

осветени огледала

различни видове огледала

функционалност на огледалата