Врати

 • Стъклени интериорни врати от ЕМТО декор студио
 •  В ЕМТО ДЕКОР СТУДИО ще намерите най-доброто решение за вашия интериор.
 •  Индивидуални проекти по поръчка и размери.
 • Работим на територията на цяла България. 
 • Изработка и монтаж.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Контакти

В днешно време стъклените предмети не са просто част от битовизма, а са се превърнали в част от украсата на интериори на нашите жилища. Този толкова практичен материал разкрива своя потенциал, благодарение на развитието на технологиите и в направата на врати за дома или офиса ни. Чрез изборът на стъклени интериорни врати за нашето жилище добавяме усещане за пространственост, лекота, изисканост и вкус към естетиката.

Виж повече

Защо да изберем стъклени интериорни врати за нашия дом?

Стъклени интериорни врати 1- уникални
Стъклени интериорна врати за вашия дом от ЕМТО ДЕКОР

Днес се забелязва все по-осезаемо изместване на стандартните вътрешни врати (направени от дърво, алуминий, ПВЦ) от модерните  и изчистени стъклени интериорни врати. Те са предпочитани все повече от хората с оригинални виждания за интериора и се вписват отлично в него. Тези хора успяват да съчетаят наистин умело контрастът, обковът и цветът на своите стъклени интериорни врати с целия дизайн на дома си. Те са наясно, че стъклените интериорни врати сами по себе си придават индивидуалност, завършеност, глътка свеж въздух. Стъклените интериорни врати са много подходящи за жилища с мрачни антрета, защото ще хвърлят естествена светлина в мрачия коридор. Стъклените интериорни врати са ултра модерни и луксозни, могат да се съчетаят с всеки дизайн и да се използват навсякъде в архитектурата.

Характеристики на стъклените интериорни врати

Стъклените интериорни врати навлизат все по-мащабно на пазара спрямо преди години, поради усъвършенстването в производството им и стават все по-практични, достъпни и предпочитани. В следващите редове ще набележим някои малки насоки за характеристиките на стъклените интериорни врати, за да разберете защо те са изключително добро решение. Най-важните открояващи се причини на стъклените интериорни врати са:

 • Отварят пространството, което сте избрали за своите стъклени интериорни врати, като по този начин придават чувство за голяма свобода;
 • Стъклените интериорни врати спестяват място с начина си на монтаж, който бива изключително разнообразен;
 • Стъклените интериорни врати осигуряват достъп до естествена светлина в помещението. Това от своя страна е от огромно значение заради серотонина, защото той е главният фактор, който влияе на човешката психика и физика, прави ни много по-щастливи;
Стъклени интериорни врати 2 неповторими
Видове стъклени интериорни врати от ЕМТО ДЕКОР

Общоприетите представи са, че стъклените елементи придават студенина и твърдост. Естетически погледнато обаче, стъклените интериорни врати са като градивен акцент във вашия дом и създават пластичност и ефирност на интериора. Но това не е единственото предимство на стъклените интериорни врати, те притежават завидна надеждност и функционалност. Поради тази причина движещите ги системи е необходимо да бъдат гъвкави и разнообразни, а обковът трябва да е качествен и надежден за сигурна експлоатация през годините.

Видове стъклени интериорни врати

Стъклените интериорни врати са с огромно многообразие, имайки предвид предназначението, което ще изберем. Като цяло, освен с външния вид на стъклените интериорни врати, трябва да вземем предвид и пространството, с което разполагаме. Имаме голям избор от стъклени интериорни врати – еднокрили, двукрили, дори с повече крила, всичко зависи от помещението, което ще преградим. Най-голямо колебание се среща в избора на стъклени интериорни врати за банята. Но то бързо преминава, заради качествата и трайността на стъклените интериорни врати за баня, както и поради оправданата цена. Съществува широка гама от цветове, разнообразие от орнаменти, голямо богатсво от фолиа, матиране чрез пясъкоструйка, витражи. Изобщо изборът е твърде голям, няма нещо, което да не можем да си представим, което да не е изпълнимо за нашите стъклени интериорни врати. Размерите и материалът на стъклените интериорни врати са наш избор. Могат да бъдат стандартни или да бъдат направени по наша индивидуална поръчка. Също така ние имаме възможността да определим дали стъклените интериорни врати да бъдат с каса (дървена, метална, алуминиева) или изобщо да бъдат без. Според желание ни за подвижност на стъклените интериорни врати може да изберем между това дали да бъдат подвижни или не, може би пък хармоника, тип витрина или станционарни. Монтажът на стъклените интериорни врати може да бъде направен за стената, покрай нея, да бъде скрит в кутия или декоративна стена, да бъде в пода или тавана, чрез всевъзможни механизми. Изобщо изобърт е страхотно голям. Всичко зависи единствено от нашето желание.

Как да допълним ефекта на стъклените интериорни врати за още по-голямо въздействие?

Стъклени интериорби врати 3 - единствени
Ефект на стъклени итериорни врати от ЕМТО ДЕКОР

Както вече разбрахме, изборът на стъклени интериорни врати е голям и понякога не е лека задача за нас. Веднъж обаче, след като са част от нашия дом и интериор, ни се предоставя възможност да използваме стъклените интериорни врати като главен акцент в определената  стая. Как можем да постигнем по-значителен ефект на нашите стъклени интериорни врати, дори те да не са скъп дизайнерски модел? Ето някои бонус решения за тази цел:

 • Първото, което можем да използваме да засилим впечатлението на стъклените интериорни врати е светлината в дома ни, както и самият дизайн и покритие на вратите. Ако притежаваме по-старинни стъклени интериорни врати с дървесен мотив и нюанс (дървена каса), можем да поставим антична права лампа близо до вратата, като по този начин ще създадем чувство на уют и комфорт. Жълтата мека светлина, съчетана с античен декор, ще внесе топлина и спокойствие във вашия дом.
 • Не е безизвестно, че поставянето на огледало в стая оптически разширява помещението, като придава повече светлина и добавя страхотен ефект. Ако поставим огледало точно срещу нашите стъклени интериорни врати ще постигнем симетрия в стаята. Ако нашите стъклени интериорни врати са в светъл цвят или впечатляваща фризовка, с помощта на огледалото още веднъж ще копирате красотата им.
 • Друг начин, с който можем да насочим вниманието към нашите стъклени интериорни врати е чрез подходяща декорация. Самите стъклени врати могат да бъдат красиво декорирани чрез ралични видове техника на пясъкоструене върху самото стъкло. Този начин на красива декориране върху стъклото на практика остава вечен и вие имате стъклена интериорна врата, която има красив и завършен вид – стъклената врата не просо някакво си стъкло, а едно изтинско украшение.
 • Малко килимче, в специално избран цвят, подхождащ на стъклените интериорни врати и стил, небрежно поставено пред тях, отново би донесло уют и чувство на топлина в стаята.

Предимства на стъклените интериорни врати

Чарът и красотата на стъклените интериорни врати са плод на нашето въображение или на съвременни дизайнери. Несъмнено едно от важните предимства на стъклените интериорни врати е че те са качествени, трайни, на достъпна цена. По-голямото предимство на стъклените интериорни врати безспорно обаче е огромният избор на нюанси, прозрачност, отблясъци на светлината, възможността да се рисува върху самото стъкло което придава едан изтънченост и неповторимост. Стъклените интериорни врати се превръщат в отличителния белег за вашия дом, придавайки му изящност, уникалност и индивидуалност. Нещо повече, стъклените интериорни врати оставят едно незабравимо естетическо вълнение във всеки един гост, посетил вашия дом.

Защо да изберем стъклени интериорни врати за нашия дом?

Характеристики на стъклените интериорни врати

Видове стъклени интериорни врати

Как да допълним ефекта на стъклените интериорни врати за още по-голямо въздействие?

Предимства на стъклените интериорни врати