Витражи за врати

 • Витражи за врати от ЕМТО Декор студио
 •  В ЕМТО ДЕКОР СТУДИО ще намерите най-доброто решение за вашия интериор.
 •  Индивидуални проекти по поръчка и размери.
 • Работим на територията на цяла България. 
 • Изработка и монтаж.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Контакти

Витражното изкуство не е нещо ново. Ако се върнем назад, ще видим, че историята на развитието му датира от няколко века насам. До ден днешен то продължава да очарова със своята пленяваща красота. Преди   витражи за врати украсяваха само църкви, катедрали, къщи на аристократи, но този лукс в наши дни вече е достъпен за всеки човек. Витражи за врати не се използват само за украса и декорация, но също така и да предпазват от любопитните очи на съседите. Те са много красиви и се превръщат в уникална интериорна декорация. Популярността на витражите за врати като част от интериорния дизайн не спира да нараства с всеки изминал ден.

Виж повече

Витражи за врати – достъпни и луксозни

Витражи за врати, декор студио Emto
Витражи за врати от ЕМТО ДЕКОР СТУДИО

Витражите за врати трансформират познатото функционално обзавеждане в допълнителен декоративен елемент. Самите витражи за врати  придават луксозен вид, правят ги изискани. Всичко зависи от нашите желания и предпочитания. Избирайки цвят, шарка, форма и техника за изработване на витражи за врати може да постигнете ярък цветен акцент или просто като допълнителен щрих към интериора. Многообразието от техники прави цената на витражите за врати широко променлива – от достъпна до много скъпа. За това характеристиките на витражите за врати играят съществена роля. Витражите за врати, без да пречат на потока от светлина в помещенията една от друга, лишават околното пространство от потискаща изолация като визуално разширяват пространството. Витражите за врати изпълват стаите с лекота, като им придават собствен облик и оригиналност.

Интериорна употреба на витражи за врати

Витражи за врати, декор студио Emto
Витражи за врати от ЕМТО ДЕКОР
Витражи за врати, декор студио Emto
Витражи за врати от ЕМТО ДЕКОР

Модерните витражи  за врати са смел дизайнерски подход при изграждането на необичаен интериор. Истината е, че самите витражи за врати служат не само като декорация, а се превръщат в красиво допълнение към дизайна. Много често интериорните врати носят само функционален товар, но допълнени с декоративни витражи за врати, те се превръщат в самостоятелен елемент на декора. Особено интересно например в интериора на къща или апартамент изглеждат витражи за врати с фасет – фасетиране. Това решение добавя нова нотка грация към помещението, създавайки неповторим визуален ефект – стаите стават все по-светли и по-просторни. В допълнение, използването на витражи за врати със стъклени нотки от различни цветове води до невероятна игра на светлина. Витражите за врати се монтират в спални, детски стаи, бани, най-често в дневни. Ако искаме да предадем необикновен вид на всяка стая, дизайнерите препоръчват витражи за врати – фасетиране в:   

 • Детска стая, спалня или хол; Стъклото с определен дизайн може да украси всяка стая;
 • Стълбище в двуетажни сгради;
 • Тераса или веранда;
 • Оранжерия, зимна градина;
 • Баня, мокропоещение

Витражи за врати или фасетиране са стилни решения за вашия дом. Те поставят акцент в интериора ви.

Видове витражи за врати – фасетиране

Витражи за врати 2
Витражи за врати ЕМТО ДЕКОР СТУДИО

Съществуват различни видове витражи за врати 9фасетиране). Те се различават помежду си по качество, цвят, вид, шарка и естествено цена. Ценовият диапазон на витражите за врати е широк – за всеки има изгодно решение. Ето и видовете витражи – фасетиране за врати:

 • Тифани – Тези витражи за врати се отличават от останалите по атрактивния си външен вид и технология на производство. Използват се метални вложки за запояване, с помощта на които стъклените парчета са закрепени едно към друго, без да се засегне външният им вид. Трябва да отбележим, че цената на тези витражи за врати е доста висока, което ги прави не много достъпни за всеки купувач.
 • Фасетиране – това е техника на скосяване на краищата на стъклото или огледалото, фигурите се използват за направата на “Векториански” стъкла и огледала, както и за създаването на специфичен модерен дизайн. Тази техника се изработва както ръчно така и механично.
 • Сливане – Това е технология на производство, която използва топене и по този начин гарантира целостта на стъклото чрез запояване. Стъклото се загрява до температура от сто градуса и в това състояние се закрепва. Цената на този класически тип витражи за врати е много по-ниска от тази на Тифани.
 • С фотопечат – Производството на тези витражи за врати се извършва чрез прилагане на фотопечат върху стъкло. Подобни витражи за врати се отличават със сложни шарки, като целостта и високата здравина на платното не е нарушена.
 • Пясъкоструене – Гравирането на пясък се извършва под много високо налягане. Технологията на пясъкоструене е сравнително нова, но за краткото време от появата си доби огромна популярност поради лекотата на производство. Витражите за врати, направени чрез тази технология имат не само атрактивен външен вид, но и са на достъпна цена.
 • Самозалепващо се фолио – Това е най-евтиното декор решение от представите видове витражи за врати. Въпреки обаче ниската цена, стикерите с витражи за врати изглеждат красиви и не изостават прекалено много от останалите.

Как да направим своя избор на витражи за врати по-лесен?

С усъвършенстването на техническия прогрес се появяват все по-нови и модерни технологии за производство на витражи за врати, правейки възможно този вид декорация да стане още по-достъпна. В тази връзка, изборът на витражи за врати става все по-голям с всеки ден и ако не си специалист е лесно да се изгубиш в това море от разнообразие. Витражите за врати се избират според няколко критерия:

 • По техника за изпълнение – съществуват много технологии за витражи на врати като класическа технология, сливане, технология на Тифани, изпълнен витраж, фото стъклопис, пясъкоструене, фасетиране Векториански стил, филмов витраж, комбинирани витражи, 3D витражи;
 • По стил – Има няколко проявления на проектиране, в които се правят витражи за врати – класически стил, ориенталски стил, сливане, модерен стил, висока технология, Арт Деко;
 • По предварителна уговорка – в зависимост от това в коя стая ще бъде направен монтажът на витражите за врати. Необходимо е да се има предвид не само функционалното предназначение на помещението, но също така и неговата осветеност, площ и размер.
  Витражи за врати 3
  Витражи за врати от ЕМТО Декор Студио

Характеристики и грижа на витражите за врати

Визуалните предимства на витражите за врати за повече от очевидни. Сега ще набележим и някои от не толкова видими преимущества на витражите за врати:

 1. Витражите за врати имат достъпна цена. В зависимост от избрания дизайн на вратата и декоративна техника, цената може да варира.
 2. Витражите за врати имат дълъг експлотационен живот.
 3. Витражите за врати придават естетика на дизайна, те са подходящи в контекста на всеки интериорен дизайн,
 4. Лесно използване. Правилно избрания дизайн на витражи за врати ще ни осигури нужният уют в ежедневието.
 5. Витражите за врати се поддържат лесно назависимо от избраните материали. Средствата, които могат да се използват, за да поддържат витражите за врати чисти, се определят преди всичко от избраните декор технологии.
 6. Витражите за врати са не само украса, декорация към дома ни, но имат и практическа функция, те са допълнителен източник на светлина.

Витражи за врати – достъпни и луксозни

Интериорна употреба на витражите за врати

Видове витражи за врати

Как да направим своя избор на витражи за врати по-лесен?

Характеристики и грижа на витражите за врати